mIRC

mIRC

Posted by

I dag bruker vi internett og de mange enhetene vi i dag ser som en selvfølgelighet nesten ukritisk. Og det har blitt en så naturlig del av hverdagen vår og måten vi handler på, at vi nesten glemmer at det var en tid uten internett. Men de som er skikkelig interessert i dette, kan virkelig se sjarmen i den måten ting har utviklet seg på. Alle de funksjonene vi chatter på i dag, kommer for eksempel fra mIRC, selv om de aller fleste ikke aner hva dette er, eller hva det står for. Så la oss se litt nærmere på denne applikasjonen fra 1995.

Hva står mIRC for?

Siden utviklingen av internettet, har vi blitt godt kjent med forkortelser, og det er mange som har blitt en naturlig del av hverdagen vår, men ikke alle. mIRC er en av de som ikke er så kjente blant de som ikke er opptatt av historien bak alt det vi opplever som verdens største selvfølgelighet i dag. Helt kort er mIRC en Internet Relay Chat (IRC) agent for Windows, som ble lansert i 1995. Dette ble utviklet av Khaled Mardam-Bey og er en chat-funksjon og det integrerte scripting språket gjør at det er tilgjengelig og allsidig.

Det har vært beskrevet som en av de mest populære IRC clients som er tilgjengelig for Window og har blitt lastet ned over 40 millioner ganger. I 2003 ble applikasjonen faktisk utnevnt på listen over de 10 mest populære applikasjonene på nettet.

Hva bruker mIRC til?

Kort fortalt har denne applikasjonen en rekke forskjellige funksjoner som gjør at den skiller seg fra andre applikasjoner. En av dem er språket, noe som blir utviklet til å bli bedre og bedre i hver utgave som blir lansert. Dette er selvsagt praktisk når man har en applikasjon der språk er i fokus.

Denne applikasjonen sørger nemlig for at man kan chatte, noe som kanskje føles litt søkt i dag med tanke på hvor mange muligheter vi har, men i 1995 var dette rett og slett noe av det aller beste som hadde kommet ut.

Historien bak mIRC

Man kan si mye spennende om mIRC, men i korte trekk ble denne applikasjonen utviklet av Khaled Mardam-Bey, som var en Britisk programmerer, i 1995. Han begynte å utvikle det i løpet av 1994, og det ble lansert allerede i slutten av februar året etter.

Han sier at han begynte å utvikle denne applikasjonen fordi han så at det var store mangler i de mulighetene som fantes allerede, og ville tilby noe som var bedre enn dette. Etter at applikasjonen ble lansert, fortsatte han å jobbe på den for å jobbe videre med noen av tingene som kanskje ikke fungerte optimalt, og ikke minst på grunn av den enorme responsen han fikk.

Den populariteten han og applikasjonen opplevde gjorde det mulig for han å leve av dette. Dette er nemlig en applikasjon som man må betale for. Populariteten og den ikoniske statusen applikasjonen har fått, har også funnet veien inn i populærkulturen.