LogMeIn Hamachi

LogMeIn Hamachi

Posted by

LogMeIn Hamachi er et program som gir brukere tilgang til å opprette og administrere virtuelle private nettverk (VPN) over internett. Dette gjør det mulig for større team eller virksomheter å dele filer, koble seg på samme nettverk og kommunisere med hverandre online – alle uten at noen av deltakerne trenger å være fysisk på det samme stedet.

Hvordan fungerer LogMeIn Hamachi?

LogMeIn Hamachi er et program som gjør det mulig for brukere å koble seg til et virtuelt privat nettverk (VPN). Dette programmet er spesielt nyttig for de som ofte arbeider med filer fra andre datamaskiner eller for personer som ønsker å dele internett-tilkoblingen sin med andre.

LogMeIn Hamachi fungerer ved at den installeres på alle datamaskiner som skal være en del av VPN-nettverket. Når dette er gjort, kan brukerne logge seg på LogMeIn-kontoen sin og opprette et nytt nettverk eller bli med i et eksisterende nettverk. Når brukerne har laget eller blitt med i et nettverk, vil de automatisk bli koblet til hverandre gjennom LogMeIn Hamachi-programmet. Dette gjør det mulig for brukerne å sende filer, chatte og bruke andre programmer sammen som om de var på samme lokale nettverk.

Fordeler og ulemper ved LogMeIn Hamachi

LogMeIn Hamachi er en praktisk programvare for de som ofte arbeider med fjerndatamaskiner. Programvaren gjør det enkelt å oprette og administrere virtuelle private nettverk, noe som er svært nyttig for bedrifter eller andre grupper som ofte trenger å dele filer eller andre data over internett.

Det er imidlertid noen ulemper ved LogMeIn Hamachi. For det første koster programvaren penger å bruke, og det er ikke alltid like rimelig. For det andre kan programvaren være litt vanskelig å bruke for nybegynnere, spesielt hvis du ikke har mye erfaring med virtuelle private nettverk.

Alternativer til LogMeIn Hamachi

En av de mest populære alternativene til LogMeIn Hamachi er ZeroTier. ZeroTier er en programvare som gjør det mulig for brukere å bygge og administrere virtuelle nettverk. Nettstedet tilbyr en gratis nedlastbar programvareklient for Mac, Windows, Linux, FreeBSD, iOS og Android. ZeroTier-nettverk kan opprettes gjennom et nettbasert kontrollpanel eller ved hjelp av kommandolinjeinstruksjoner.

Alternativer til LogMeIn Hamachi inkluderer også P2P-VPN-er som f.eks. SoftEther VPN, OpenVPN og PPTP VPN. SoftEther VPN er en fri programvare for å bygge fleksible Virtuelle Privat Net (VPN) -nettverk fra både offentlige Internett-tilkoblinger og private LAN-er / WAN-er. OpenVPN er en fri programvare som implementerer en fullstendig Virtuell privat nettverksløsning på alle plattformer som støttes, inkludert Windows, Linux og OS X. PPTP VPN er en teknologi som brukes til å koble to fysiske nettverk over Internett.

Hvordan bruke LogMeIn Hamachi


Det første du må gjøre for å bruke LogMeIn Hamachi, er å laste ned programvaren fra LogMeIn sin hjemmeside. Deretter installerer du programvaren på datamaskinen din. Når dette er gjort, kan du opprette et nytt nettverk eller bli med i et eksisterende nettverk. For å opprette et nytt nettverk trenger du bare å gi nettverket et navn og deretter legge til de andre brukerne i nettverket. Du kan også sette opp tillatelser for hvem som kan bli med i nettverket ditt og hva slags rettigheter