Lider du av VVS («Vertical Video Syndrome») – eller holder du telefonen rett vei når du filmer?

Posted by

Å holde telefonen feil vei når du filmer, har fått det noe humoristiske navnet «Vertical Video Syndrome». Det å holde telefonen på høykant når man filmer, slik at filmen får store svarte striper på hver av sidene, har fått egne «anti-grupper» på Internett. Men det ser ikke ut til å hjelpe, for etterhvert som det blir filmet mer med telefoner, så sprer syndromet om seg. Ikke bli en av dem som er rammet av VVS!

Bortsett fra at en film blir ganske håpløs når den er filmet på høykant (hvem ville vel satt TVen på høykant?), så kan VVS føre til at du begrenser hva du kan bruke en film til. Dersom du har skutt en meget god filmsnutt, enten et unikt øyeblikk med dine barn eller en nyhetssak av dimensjoner, så vil filming på høykant begrense filmens kvalitet. I tillegg så vil du kunne se filmen stort sett på din telefon. Du kan konvertere filmen til bruk på nettbrett, PC og annet, men det vil forringe filmens kvalitet.

Så du bør vende deg til det først som sist: Filming gjør man med telefonen horisontalt. Ikke pådra deg VVS! Se «informasjonsfilmen» nedenfor for mer om VVS-syndromet: