Aksjetips for nybegynnere

Aksjetips for nybegynnere

Posted by

Det er mange som lenge vurderer å begynne med investering, men som aldri kommer helt i gang. Du er ikke alene om å ha gått med tanken lenge uten å ha gjort noe med det. Det finnes et hav av aksjetips og investeringstips der ute, men kanskje kan det være greit med en artikkel som samler noen av tipsene for deg på et og samme sted.


Det er akkurat det vi har gjort for deg i denne artikkelen. Denne artikkelen er for deg som lenge har vurdert å starte med investering, men som bare ikke helt har kommet i gang.

Risiko og valg av plattform

For det første er det viktig at du husker at det er en viss risiko ved investering, men at denne risikoen trenger ikke være farlig. Det er en risiko ved mye vi gjør uten at den trenger å være farlig. Vi trenger bare å være klar over at den er der. Det er absolutt en god ide for deg som nybegynner å begynne med investering i sikre aksjer. Det vil si aksjer du kanskje ikke tjener de store pengen på, men som det er lite sannsynlig at det går galt med. På den måten får du kjent litt på hvordan det er å investere og samtidig slipper du at din første investering var en dårlig en. For eksempel Apple og Google er slik aksjer.

Er annet godt aksjetips er å finne seg en god investeringsplattform. Det er viktig at du tenker på dine egne behov og ønsker når du velger deg en plattform. Sjekk at den tilbyr investering innenfor ønsket marked, den bør være brukervennlig og kanskje du tenker at du ønsker at plattformen skal ha en tilhørende mobilapp. Det finnes så mange investeringsplattformer der ute, så du har all rett til å være kresen. Pass på at du velger deg en plattform som er trygg å bruke og som passer godt for dine ønsker og behov.

Mål og aksjesparekontoer

Det er også viktig at du setter deg noen mål. Hvorfor ønsker du å investere? Investerer du av en spesiell grunn? For nybegynnere er et av de viktigste tipsene å alltid tenke langsiktig. Ikke tenk at pengene dine skal vokse enormt til neste uke. Tenk heller at pengene dine skal vokse litt over tid og ta det derfra. På den måten vil du unngå mye risiko og du vil nok se at du faktisk har tjent mere penger i lengden enn hvis du velger å investere i noe som er svært risikofylt.

Dersom du fremdeles synes at investering høres skummelt ut kan du vurdere å investere i en aksjesparekonto. Det gir deg mulighet til å investere i aksjefond og verdipapirer direkte fra banken din slik at du har full oversikt. Med en aksjesparekonto kan du også ta ut beløpet du satt inn, til enhver tid, helt skattefritt. Det vil altså si at om du satt inn 10 000 kroner, så kan du ta ut 10 000 kroner når som helst, selv om du har tjent 20 000. Du trenger heller ikke skatte av overskuddet ditt før du tar det ut av kontoen.