Se nett-TV fra NRK på din TV via Chromecast

Posted by

Chromecast fra Google er den billigste måten du kan få innhold fra Internett rett inn i din TV, og det er meget enkelt å sette opp og se bl.a. NRKs nett-TV (tv.nrk.no) på din TV via Chromecast.

En Chromecast koster i dag kr 275 (inklusiv frakt om du ikke kjøper den i butikk, og da koster den ca kr 280 hos Elkjøp mv.). Chromecast er en liten dings som sitter bak TVen din, og synes i liten grad. Den er alltid på (du trenger ikke skru den av og på) og er meget enkel å sette opp. Du plugger den inn i HDMI-inngangen, og så i strømpluggen. Så bruker du appen Chromecast (som finnes her) for å finne Chromecasten din og koble den til internett (om du har passord på ditt trådløse nett). Merk at PCen du streamer fra må være koblet til samme trådløse nettverk som Chromecasten.

NRK har dessverre ikke gjort deres nett-TV tilgjengelig gjennom NRK-appen, men det er mulig å streame innhold fra tv.nrk.no via Chromecast. (et alternativ mens vi venter på offisiell støtte er +Hans Petter Eides app NRK Cast, samt har betaversjonen av NRK-appen fått støtte for Chromecast).

Når Chromecast-enheten så er installert så åpner du nettleseren Chrome på en PC. Chrome finner du her om du ikke allerede har det.

Du må laste ned tillegget Google Cast og installere i Chrome. Det er gjort på to klikk. Last ned her, og klikk her:

Når tillegget er installert, finner du din Chromecast ved å klikke på ikonet til tillegget:

Så går du til tv.nrk.no, finner det du ønsker å se på, og klikker på Chromecast-ikonet øverst til høyre:

Så skal sendingen sendes til din TV via Chromecast. Merk at sendingen går ikke via din PC – den går rett fra Chromecasten som henter sendingen fra Internett. Du kan derfor fortsatt bruke PCen til andre ting, skru den av osv.

Når du senere skal se på Chromecast er det bare det siste trinnet du trenger å gjøre – alt annet gjør du kun én gang. Du finner hva du skal se på tv.nrk.no, og klikker Chromecastknappen, så er du i gang.

Les mer om Chromecast fra Google her. Her finner du NRKs hjelpesider for Chromecast.