Finn, lås eller slett telefonen eller nettbrettet om det er borte

Posted by

Dersom du ikke finner telefonen din eller nettbrettet ditt, eller vet du har mistet/glemt/fått det stjålet, kan du finne disse ved å få telefonen til å ringe eller nettbrettet til å lage lyd, låse enhtene med kode slik at de ikke kan brukes eller slette alt innhold på telefonen eller nettbrettet. Dette kan gjøres ved bruk av en annen telefon, nettbrett eller på nett.

Dette gjør du gjennom å bruke Android Device Manager, som er tilgjengelig på nett (android.com/devicemanager) eller som app (kan lastes ned i Google Play her). For å bruke Android Device Manager må du skru på dette på telefonen eller nettbrettet ditt. Det gjør du ved å gå på appen «Google Instillinger» på telefonen eller nettbrettet, så på «Android Device Manager» og så sette på kryssene på for å finne enheten og tillate ekstern låsing og tømming:

Ved å bruke Android Device Manager kan du se hvor telefonen befinner seg med stor nøyaktighet (avhengig av om GPS på telefonen er skrudd på eller ikke). På bildet nedenfor er det zoomet ut for å vise oversikten.

Du kan gjennom både nettløsningen og appen ringe, låse eller slette telefonen. Begge løsningene inneholder akkurat de funksjoner som trengs og er enkle og oversiktlige, som ofte er påkrevet i en stresset situasjon når telefon eller nettbrett er blitt borte. 
Du kan logge deg inn som gjest dersom du låner en annen persons telefon, ellers kan du Google «Android Device Manager». 
Dersom du velger at telefonen skal varsle deg, vil den ringe i fem minutter på full styrke. Du stanser ringingen ved å trykke på av/på-knappen.
Mistenker du at du har mistet eller fått stjålet telefonen, bør du låse den med passord: 
Dersom du velger å slette innholdet i telefonen vil telefonen kunne selges eller benyttes videre, men dersom du låser telefonen vil innholdet ikke være tilgjengelig. Husk at du også må ha valgt å kryptere innholdet på SD-kort om det benytte på telefonen samt å ha kryptert telefonens innhold, ellers kan dette være tilgjengelig for uvedkommende. 
Alle enheter som er koblet til din Google-konto vises i Android Device Manager: 
Dersom det er enheter du ikke vil skal vises, så kan du endre det her: https://play.google.com/settings