Å søke i Outlook er etterhvert avgjørende å beherske. Antall eposter er økende og å finne tilbake til lagrede eller sendte eposter kan være en tidkrevende og vanskelig oppgave, om man ikke behersker hvordan søk kan spisses og tilpasses i Outlook. Nedenfor gis en oversikt over hvordan du søker raskt og effektivt i Outlook.
Hovedsøkefeltet
Søkefeltet er øverst i innboksen (se bildet nedenfor) og man kommer til søkeboksen ved å klikke på feltet eller trykke CTRL+E.
Hovedsøkefeltet |
Hvilke mapper og postbokser det skal søkes på
Ved menyen til høyre for hovedsøkefeltet kan du velge hvor søket skal foretas. F eks om du kun skal søke i innboksen eller den mappen du står i, eller om det skal søkes i alle mapper/bokser. Du kan også velge hvor det skal søkes gjennom menyraden for søk, se nedenfor.
Som standard viser dette feltet «Gjeldende postboks», men du kan endre standardinnstillingen under Fil > Alternativer > Søk til å f eks søke i alle postbokser ved hvert søk. Om du får få treff ved søk, så vil det ofte skyldes at du ikke søker i alle postbokser.
Alternativene for søk i egenskaper for Outlook |
Søkekriterier
- Søke etter eposter sendt til en person: to:navn eller to:(fornavn etternavn)
- Søke etter eposter sendt fra en person: from:navn eller from:(fornavn etternavn)
- Søke etter eposter som har vedlegg: hasattachments:yes
- Eposter mottatt en viss periode: received:this week / received:last week / received:this month
Faste søkefelter
Normalt er det kun enkelt søk i søkefeltet, men ved å velge knappen «Mer» over søkefeltet, kan man legge til felter som man normalt søker på (se bildet nedenfor). Å ha faste søkefelter kan gjøre det raskere å gjennomføre søkene enn å klikke på kriteriene på søkemenyen eller å skrive inn søkekodene. F eks feltene Til, Fra, Mottatt, Sendt er felter som kan være greie å ha. For feltet «Har vedlegg» kan det være raskere å klikke på ikonet for vedlegg på menyen over søkefeltet.
Når man legger til søkefelter, så vil ikke disse feltene gjøre mer enn at det legges til søkekoder i søkefeltet. Dette betyr at dersom du legger til søkefeltet «Til» og skriver noe i dette feltet, så vil dette generere søkekoden «to:» i hovedsøkefeltet. Så et alternativ til å ta inn søkefeltene, er å skrive kodene inn selv i hovedsøkefeltet. For søkekodene, se ovenfor.