Lagre alle din musikk og lydbøker i skyen og hør på fra hvor du vil

Posted by

Mange har musikken og lydbøkene sin tilgjengelig på filer, kanskje kjøpt fra ulike steder eller overført fra CDer. Det er store samlinger mange har, men dersom musikken ligger på en PC eller harddisk er den ikke så tilgjengelig og det er litt jobb å få hørt på den. Løsningen er Google Music hvor du kan laste opp 20.000 musikkfiler (og lydbokfiler) gratis og ha tilgjengelig fra hvilken PC, nettbrett eller mobiltelefon du måtte ønske.

Google Music er en musikktjeneste fra Google hvor du kan abonnere musikk og få tilgang til all musikk og lydbøker i Google Play mot et månedlig beløp (per i dag kr 99). Men i tillegg kan du laste opp 20.000 av dine egne mp3-filer gratis og ha tilgjengelig musikken eller lydbøkene dine fra alle dine enheter.

Du kan streame musikk fra Google Music opp til 320 Kbps (kilobyte per sekund), som er meget god kvalitet (tilsvarende som beste kvalitet for premium abonnenter på Spotify). I tillegg har Google Music mange av funksjonene man kjenner fra Spotify og Wimp som å lage spillelister, velge ut musikk tilfeldig etter stil.

Google Music finner du ved å gå til Google Play (play.google.com) og så gå på Musikk og så til min musikk (eller direkte til play.google.com/music/.

Musikken lastes opp fra din PC med enkel «dra og slipp». Du åpner Windows Explorer (utforsker), og tar filene og slipper i opplastvinduet i Google Music. Har du kjøpt musikk fra iTunes kan denne også lastes over til Google Music, så har du all musikk på ett sted.

Klikk først på «Legg til musikk»

Legg så til musikken enten ved å dra og slippe sanger eller foldere, eller finn musikk eller folder på din PC

Musikk du laster opp kan også lastes ned fra andre PCer igjen, og dette gjør at Google Music er en bra sikkerhetskopi for din musikk (selv om jeg vil anbefale at du har en ekstra sikkerhetskopi på harddisk).

Musikken er tilgjengelig fra egen app til nettbrett og telefoner som du finner i Google Play her. Denne er meget funksjonsrik og god, og står ikke tilbake for Spotify eller Wimp.

Fra Google Music kan du også gå til Google Play for å kjøpe musikk og lydbøker. Musikk og lydbøker du kjøper i Google Play blir selvsagt tilgjengelig i Google Music for deg senere. Musikk du kjøper fra Google Play regnes ikke med i grensen på 20.000 egne sanger, så du kan kjøpe så mye du vil uavhengig av hvor mange private sanger du har i samlingen din.

Musikk fra Google Music kan selvsagt sendes til enheter som bruker Chromecast, så du kan høre på musikk på stereoanlegg, TV og lydspillere.

Du finner mer informasjon om Google Music her med instruksjoner på hvordan lage spillelister mv.