Er bitcoins fremdeles en god handel?

Er bitcoins fremdeles en god handel?

Posted by

Hvorvidt man burde handle med bitcoins eller ikke er det store spørsmålet. Er kryptovalutaens glansdager over eller er det fremdeles noe å hente der? Vi skal ta en nærmere titt på hva som får markedet til å bevege seg og om det vil være en god ide å handle med kryptovaluta eller ikke.

Den største stormen han lagt seg, og verdien har ikke økt til samme nivå som den en gang var på i 2017. Vil stormen komme tilbake igjen? Bitcoins verdi er svært uforutsigbar, og det kan være vanskelig å si. Likevel er det er par faktorer man kan se på og her skal du få litt hjelp på veien.

Hvordan styres verdien? 

Først og fremst må vi starte med å ta en titt på hva som styrer bitcoinens verdi. Bitcoins styres ikke i noen bank og det er derfor ikke slik at valutaen øker og synker på samme måte som for eksempel den norske kronen. Det er derfor viktig å forstå at du ikke alltid kan sammenlikne bitcoins eller annen kryptovaluta med den normale valutaen.

Kryptovaluta styres nemlig av forespørsel og forventninger. Dersom du forventer at bitcoins verdi kommer til å øke om en måned, så vil du kjøpe nå og deretter selge om en måned sant? Dersom flere forventer dette vil også etterspørselen øke. Derfor kan man si at verdien styres av både dine og andres forventninger til verdi og også etterspørselen på markedet.

Høyt strømforbruk er en viktig faktor

Som nevnt i forrige avsnitt så er det vanskelig å si for sikkert når verdien øker eller synker. Det er ingen fundamentale forhold som forårsaker enten vekst eller nedgang. Dersom man handler med aksjer for eksempel, vil dette være lettere å se på ettersom aksjene påvirkes av tendenser og eiere av de forskjellige aksjeselskapene. Det er nettopp derfor investorer som handler med kryptovaluta og valuta generelt gjerne kalles for spekulanter.

En faktor som har blitt omtalt mye i det siste er strømforbruket til bitcoins. Blockhain teknologien som ligger bak hele kryptouniverset bruker enorme mengder strøm for å kunne holde kontroll på alle de anonyme transaksjonene som gjøres hver dag. Grunnen til at dette er noe som omtales mye om dager er at fordi strømforbruket til denne blockhain teknologien fortsetter å vokse, noe som tilsier at etterspørselen også vokser. Noe som igjen vil si at verdien vil øke og mange mener at vi snart kan forvente oss en ny bølge. Flere av plattformene som tilbyr kjøp og salg av bitcoins, som for eksempel Bitcoin Prime-appen, har også fått flere brukere den siste tiden.

Konklusjon

Om det er lurt å investere i bitcoin eller ikke er noe du selv må bestemme deg for. Noen vil fortelle deg at det er det smarteste du kan gjøre, ettersom du kan tjene store summer om du kjøper og selger på riktig tidspunkt. Andre vil si at det er for risikabelt og at du ikke vil kunne tjene gode penger på det. At kryptovaluta markedet forblir et par år til er det hvert fall ingen tvil om, så dette er en vurdering du må ta på egen hånd. Lykke til.