Hvorfor har kryptovaluta blitt så mye omtalt?

Hvorfor har kryptovaluta blitt så mye omtalt?

Posted by

Det er mange som synes det er vanskelig å forstå hvorfor kryptovaluta har blitt så mye omtalt i media de siste årene. Hva er egentlig grunnen til at det har blitt et så populært tema? Det er flere grunner til at vi i dag snakker og skriver mye om kryptovaluta og vi skal gi deg noen av grunnene i denne artikkelen.

Det er mange som handler med kryptovaluta på daglig basis og det er også mange som tjener svært store summer på disse handlene. Det er et svært risikofylt marked å investere i, men det er også nettopp derfor det ligger store summer i avkastningen. For «vanlige folk» som deg og med kan det kanskje være vanskelig å forstå hvordan et slikt fenomen kan ha skapt så mye oppstyr og ikke minst hvordan det kan være så mye penger involvert.

Du har allerede brukt kryptovaluta

Grunnen til at kryptovalutamarkedet er så usikkert og er så risikofylt er fordi verdien ikke er avhengig av noen konkrete faktorer. Dersom man handler med for eksempel aksjer så vil verdien reguleres basert på hva lederne i aksjeselskapet gjør, men også tendenser og børsen. Når det kommer til kryptovaluta så øker og synker verdien kun basert på etterspørsel og forventninger. Dersom du og flere rundt deg forventer at verdien skal øke vil dere alle handle og etterspørsel øker, dermed øker også verdien når du handler på for eksempel 1k-dailyprofit.com/se.

Det er ingen sentralbank som styrer transaksjonene og som styrer hvor mye penger som skal trykkes. Kryptovaluta er en digital valuta som hver enkelt har kontroll over. Tenk på det litt som om du er i en spillehall eller på et casino. Du bytter kanskje 100 kr inn i to billetter som du kan bruke på spillautomatene, eller gjerne kalt tokens. Nå har du byttet pengene dine inn i kryptovaluta fordi nå har pengene dine en helt annen verdi som kun fungerer her inne.

Et evig mysterium

En av flere grunner til at kryptovaluta har blitt så mye omtalt er grunnet den bakenforliggende blockchain teknologien. Denne teknologien er helt unik og kan forandre måten vi har sett på transaksjoner på for alltid. Et av spenningselementene ved denne teknologien er at vi vet ikke helt hvem og når den ble skapt. I 2008 publiserte Satoshi Nakamoto en artikkel om denne teknologien i sammenheng med «hans» nyskapende bitcoin. Det er i dag ingen som vet hvem Nakamoto er og de fleste regner med at dette kun er et pseudonym.

Den berømte blockchain teknologien kommer nok i nærmeste fremtid til å bli gått brukt innenfor andre markeder enn bare kryptovaluta. Grunnen til dette er at teknologien gjør det så og si umulig å tukle med regnskap eller dokumenter. Alt ligger offentlig og er lagret i form av kodet data som er duplisert. På den måten vil for eksempel shipping, banker og sykehus slippe hvitsnippkriminalitet og forfalskning av dokumenter. Det er ingen tvil om at denne teknologien har kommet for å bli og at den har endret måten vi ser transaksjoner på.