Anmeldelse av MacKeeper

Anmeldelse av MacKeeper

Posted by

Det er litt uenighet rundt omkring om MacKeeper virkelig er så trygt som de utgir det for å være. Grunnen til det er at programmet inneholder uhorvelige mengder markedsføring. Istedenfor å gjøre systemet ditt bedre, kan du risikere seriøse ytelsesproblemer.

Dette har ført til at MacKeeper har fått et svært dårlig rykte. De har nå fått nye eiere, og disse lover at programmet har blitt utbedret. Likevel vil det nok være best for Mac-brukere å bruke en annen type beskyttelse – i hvert fall inntil videre.

Last ned

Mac-brukere bør også ha et antivirusprogram

MacKeeper er et antivirusprogram til Mac, spesielt utarbeidet for Mac-brukere. Det er en vanlig misforståelse at en Mac ikke trenger et virusprogram. Det er helt feil. En Mac er også utsatt for ulike trusler. Det er derfor sterkt frarådet å ikke ha et antivirusprogram.

Et antivirusprogram kan beskytte deg mot skadevare, nettfisking og løsepengeprogramvare. Det kan også luke ut ulike apper, logger og annen informasjon du trygt kan slette.

Du kan få tre ulike planer av MacKeeper; Basic, Standard og Premium. Basic og Standard har to ulike prissystemer.

Dessverre kan vi ikke anbefale MacKeeper. Først og fremst fordi dette programmet sinker systemet. I tillegg har det vist seg at viktige systemfiler har blitt slettet av programmet.

Sikkerhet

Først og fremst hevder MacKeeper at de vil bidra til å rense systemet ditt og gjøre Mac-en raskere. I den senere tiden har også antivirus og andre sikkerhetsfunksjoner blitt inkludert.

Derimot er dette et program med meget begrensede funksjoner. Blant annet finner du ikke Proactive Exploit Protection som bekjemper nulldagsangrep. Du får heller ikke med brannmur.

MacKeeper har derimot en egen lab der de utfører analyser og publiserer funnene.

Antivirus

Som nevnt er det altså ikke tilfelle at Mac-er ikke kan bli infisert. De har ikke vært like utsatt som PC-er hittil, men vi ser en økning av angrep også her – mye kanskje fordi det selges stadig flere Mac-er. Dette vet også hackere/nettsnoker, og de utvikler derfor stadig nye metoder.

MacKeeper utfører regelmessige skanninger. Der søker den etter og fjerner eventuelle virus, skadevare, nettfiskeangrep og andre trusler. Disse blir enten satt i karantene eller slettet.

Adware Cleaner

Reklamevare utgjør ikke en trussel i form av å stjele filene dine eller ødelegge maskinen din totalt. Like fullt er det som et virus, da det er vanskelig å bli kvitt denne markedsføringen som spretter opp overalt. Dette igjen vil gå utover ytelsen til datamaskinen din.

MacKeeper blokkerer ikke reklamevare. Den kan derimot finne og eliminere allerede nedlastet reklamevare.

Finn min Mac

Få ting kan være så opprørende som å miste Mac-en eller få den frastjålet. Her har MacKeeper noen gode funksjoner. Ved hjelp av programmet kan du finne ut hvor maskinen er. I tillegg vil det bli tatt bilder av de som prøver å komme seg inn på den. Ved hjelp av telefonen din kan du også fjernstyre Mac-en.

Funksjoner

MacKeeper har også utarbeidet noen funksjoner som skal bidra til å øke ytelsen til Mac-en din. Dessverre ser man at Mac-cleaners, i dette tilfellet MacKeeper, kan gjøre mer skade enn godt når det gjelder rensingsprosessen. Det beste en Mac-bruker kan gjøre er selv å passe på å slette apper som ikke er i bruk, slette gamle nedlastinger og regelmessig rense skrivebordet. Allerede her vil du ha kommet langt.

Memory Cleaner

Minnerenseren vil lukke eventuelle apper i bakgrunnen, samt andre oppgaver som påvirker prosessoren din.

Du kan også få en oversikt over hvilke apper som bruker RAM, og hvor mye RAM de bruker. Deretter kan du bestemme deg for om disse appene trenger å kjøre.

Smart Uninstaller

Avinstalleringsfunksjonen i MacKeeper vil søke gjennom appene og gi deg en oversikt over de du ikke bruker, eller bruker svært sjelden. I tillegg kan den slette filer som ligger igjen fra apper du tidligere har avinstallert, og se til at det ikke ligger noen duplikater der. Alt dette vil gjøre Mac-en din raskere.

Dessverre har det vist seg at Memory Cleaner og Smart Uninstaller har en tendens til å slette viktige systemfiler og programfiler. Dette vil forverre ytelsen, ikke forbedre den.

Brukervennlighet

Vi må si at vi ellers er svært godt fornøyde med brukervennligheten til appen. Den er enkel å forstå seg på, og selv de som føler seg litt på tynn is kan enkelt klare å navigere seg fram.

Tidligere var det mange som klagde på at MacKeeper var fryktelig vanskelig å avinstallere. Heldigvis har de gjort noe med det. Nå drar du bare appen til søppelkassen, og du vil bli spurt om tillatelse til å slette filene som er knyttet til den. Enklere kan det vel ikke bli!

Last ned