Hvordan lage ditt eget Google kart raskt og enkelt

Posted by

Google Maps er en veldig bra tjeneste med mange muligheter. Det er enkelt å finne adresser, finne veibeskrivelse og se nærmere på områder gjennom den gode løsningen «Street View». Men dersom du har en steder du ønsker å legge inn på et kart, f eks dine favorittsteder for bærplukking, favorittbutikker, hvor familien bor eller annet, så kan du også lage ditt eget kart. Her vises det hvordan.

For å legge inn dine egne steder må du åpnet et nytt kart. For å gjøre det, må du gå til Google Mapsengine som du finner her: https://mapsengine.google.com/map/

Her velger du enten å opprette et nytt kart eller å åpne et kart du allerede har lagret:

Når kartet er åpnet klikker du først på navnet på kartet for å lagre dette under et nytt navn:

Du kan velge type kart som skal ligge til grunn for kartet ditt gjennom valget «Grunnkart»:

Så søker du opp de plassene som skal plasseres på kartet, eller du kan klikke på områder på kartet for å plassere «pins» som viser plassene dine:

Når du har funnet en plass som skal legges til på kartet, klikker du på «pinnen» og velger så «Legg til i kartet»:

Du kan også legge til linjer, kjøreruter og annet i kartet, f eks for å planlegge en runde for innsamlingsaksjon eller annet:

Du kan endre hvordan plassene fremstilles på mange måter – her er det bare å prøve seg frem i alle mulighetene. Du kan også legge til flere lag med informasjon, slik at du skiller f eks ulike ruter, ulike kategorier plasser osv:

Når alle plassene er lagt inn, har du en god oversikt over plassene på kartet. Du kan klikke på navnene for å se hvor plassene er:

For å dele kartet klikker du på del. Da kan du også gi andre mulighet til å endre på kartet slik at flere kan samarbeid med å lage kart. Du kan dele på sosiale medier eller kopiere linken til epost.

Kartet som ble laget ovenfor kan du se på her.