Lei film i på ferie i utlandet og se på TV med Chromecast

Posted by

Tjenester for filmleie og -streaming er normalt ikke tilgjengelig når du er på reise utenfor Norge, med ett unntak: Google Play filmer. Tar du med en Chromecast, vil du kunne se filmer på TV på hoteller og feriehus på ferie i utlandet.

Å se film på ferie i utlandet er ikke enkelt pga regionsrestriksjonene på filmer. Tjenester som Netflix, HBO Nordic osv. er ikke tilgjengelig fra andre land (dersom du ikke benytter deg av proxy/vpn-tjenester i strid med reglene for tjenestene). Det samme gjelder nett-tjenester for leie av film, som Plejmo (som nå omfatter også Film2home), Headweb, ViaPlay, SF osv.

Det er imidlertid én tjeneste som ikke har slike begrensninger: Google Play filmer. Her kan det leies film selv om du befinner deg i land som ovennevnte tjenester ikke er tilgjengelig i. Det er begrensninger i tekstingen på filmene, men stort sett vil engelsk tekst fungere.

Dersom du har en Chromecast med på turen (denne veier bare noen hundre gram, så er enkel å ta med) som koster fra kr 270, så kan du få sett filmer på enhver TV med HDMI-inngang (som gjelder de fleste TV i dag).