Få smart-TV hjemme eller på hytta for fra kr 200

Posted by

Chromecast fra Google er den billigste måten du kan få innhold fra Internett rett inn i din TV. Og en meget bra måte for å gjøre en vanlig TV om til en smart-TV.

Chromecast er en liten dings settes inn i HDMI-inngangen bak på TVen, og synes i liten grad. Den er alltid på (du trenger ikke skru den av og på) og er meget enkel å sette opp.

En Chromecast koster i dag fra kr 200 for første generasjon (se priser fra Prisjakt.no) eller fra kr 379 for andre generasjon (se priser fra Prisjakt.no). Her er det mer informasjon om egenskapene til Chromecast og forskjellen mellom første og andre generasjon.

Chromecasten plugges i HDMI-inngangen på TVen, og så plugger du strømpluggen i Chromecasten eller bruke ledningen som følger med om du har USB-plugg med strøm i TVen din. De fleste TVer har HDMI-inngang, om ikke TVen din er eldre enn 2007. HDMI-inngangen er normalt merket med «HDMI» eller ser ut som bildet til høyre.
Når Chromecasten er plugget i og startet opp, så kommer det opp et oppstartsbilde. Du bruker så appen Chromecast (som finnes her) på mobiltelefonen eller nettbrettet ditt for å finne Chromecasten din og koble den til internett (om du har passord på ditt trådløse nett). Merk at telefonen du bruker Chomecast-appen fra må være koblet til samme trådløse nettverk som Chromecasten. 
På Chromecast-appen klikker du først på de to pilene i sirkel øverst i høyre hjørne. Når Chromecast-enheten dukker opp, klikker du på denne:
Etter du har trykket på Chromecast-enheten, trykker du på «Konfigurering» på neste bilde:

På neste bilde sammenligner du kodene på appen og på TV-en etter Chromecasten er koblet til:
Stemmer kodene er du er klar til å se på Chromecast – vanskeligere var det ikke:
Når du har koblet Chromecast til Internett, åpner du den appen du ønsker å se på som f eks NRK eller Netflix-appen på telefonen eller nettbrettet ditt. Her finner det du ønsker å se på, og startet filmen/serien og trykker på Chromecast-ikonet øverst til høyre på skjermen:
Så overføres bildet til TVen din, og du kan se Netflix på TV. Merk at Netflix sendes ikke fra telefonen eller nettbrettet ditt, men rett fra Chromecasten. Du kan derfor bruke telefonen til annet eller skru denne av uten at det skjer noe med Netflix-sendingen. 
Ønsker du å stanse filmen, spole, skru lyden opp eller ned osv, bruker du telefonen eller nettbrettet som fjernkontroll:
Her kan du også velge episoder i serier, skru tekst av og på, endre språk osv.