9 gram med frihet – erfaringer med handsfree fra Plantronics

Posted by

Et handsfreeset og en smarttelefon er god kombinasjon for en effektiv hverdag. Med de nyeste modellene av handsfree får du meget lette enheter, med veldig bra lyd og bra batteritid. Prisen er også etter hvert blitt riktig så bra. Det er også mye bra funksjonalitet, og med et handsfreeset går daglig kommunikasjon med telefonen og med de du ringer mye enklere.

En handsfree-løsning er en god investering i å få en mer effektiv hverdag. Dessuten når de er forbudt å røre telefonen når man kjører, vil et handsfreeset gjøre telefonsamtaler i bil sikrere og enklere.

Et meget lite og godt handsfreeset er Plantronics Voyager Edge. Plantronics er en stor og meget god produsent av headset og handsfreeset, og en del annet innenfor mobilitet og lyd, og produkter fra Plantronics holder som regel meget god kvalitet og er riktig priset.

Voyager Edge veier kun 9 gram, så du kan ha den i øret uten at du egentlig legger merke til at den er der. Enheten tåler også fukt, svette og regn siden den er innsatt med «nano-coating», så den kan brukes under de fleste forhold.

Selv om enheten er veldig liten, så er batteriet rimelig god. Dersom du kun bruker batteriet i enheten, så har du 6 timer taletid. Med batteriet i ladeenheten, har du 16 timer batteri. Har du med deg en reiselader med nødstrøm, har du nok tid for å klare deg i uker.

Standby-tiden er tilsvarende god: 7 dager kan enheten være i standby. Det er også en av-og-på-knapp på enheten som er enkelt tilgjengelig. Du kan da heller ha enheten avslått, og skru den på når telefonen ringer om du heller ønsker det. Enheten og telefonen kobler seg sammen på 1-2 sekund. Du får også med en egen billader til enheten, som kan være lurt siden du ikke bør lade enheter med små batterier med ladere som er tiltenkt større enheter som større mobiltelefoner eller nettbrett.

Kan bruke talekommandoer slik at du kan ta telefonen eller avvise samtaler ved å kun si «answer» eller «ignore». Veldig greit når du kjører bil. Selv om du  må bruke talekommandoer på engelsk, så har Plantronics Voyager Edge norske menyer og norsk tale.

I tillegg leses det opp i enheten hvem som ringer, slik at du slipper å se på telefonen for å vite om du skal ta telefonen eller ikke.

Det er sensorer på enheten, slik at om telefonen ringer og du setter enheten til øret, vil telefonen automatisk tas.Tar du av deg headsettet, så vil samtalen fortsette i høyttaleren på din telefon. I tillegg vil ringe-knappen låses dersom du tar av headsettet, slik at du ikke vil ringe ved et uhell.

Bluetooth 4.0, som er siste versjon av Bluetooth-standarden (som sikrer trådløs overføring av lyd mellom telefon og handsfree-enheten), gir meget god lyd, og mye funksjonalitet. Rekkevidden for enheten er ca. 10 meter fra telefonen. Det er også NFC-kobling, slik at det kun er å holde enheten nær telefonen din for å koble dem. Dette gjør du kun én gang, for etter dette er enhetene sammenkoblet. Har du ikke NFC, tar det ca. 30 sekunder å koble enheten, som du da altså gjør kun en gang per enhet du skal koble Voyager Edge med.

I tillegg til Bluetooth 4.0 som støtter HD-lyd (om telefonen din har det), så har enheten tre mikrofoner, ekko-reduserende funksjon, automatisk volumjustering, antistøyløsning, slik at støy rundt den som bruker enheten filtreres bort, samt løsning for å fjerne støy fra vind og andre funksjoner for å bedre lydkvaliteten.

Kan koble til to enheter, f eks både til smarttelefon og nettbrett eller PC. Selv har jeg koblet enheten til min telefon og PC, og sistnevnte benytter jeg handsfreesettet til Lync-samtaler.

Du får egen app til å styre enheten med. Appen gir deg mulighet til å endre innstillingene på headsettet, se hvor mye batteri som er igjen og fungerer som en bruksanvisning. Plantronics har samme app til alle sine headset, så du trenger ikke en ny app for hvert headset. Appen Plantronics Hub laster du ned her.

Med handsfree, så kan du også kommunisere bedre med telefonen din. Du kan f eks bruke Google Now, og si navnet på kontakter som da vil slås opp automatisk på telefonen.

Plantronics Voyager Pro får du fra rundt kr 800 (uten frakt).