Guide og anmeldelse av appen Revolut

Slik påvirker teknologien finansverden

Posted by

Vi skal ikke mange tiårene tilbake i tid før mennesker kun utførte transaksjoner med fysisk kapital. Enten det var kronestykker eller sedler, eller kanskje en byttehandel, så foregikk transaksjoner på denne måten i evigheter. Det var tross alt ikke teknologiske fremskritt den gang som tillot andre metoder for å overføre eiendeler.

Skrur en klokka frem til i dag derimot, så er finansverden blitt bitt av teknologibasillen også. Vi har aldri tidligere sett en større påvirkning på finansverden, og den øker i et høyt tempo. Bankene kjemper i harnisk om å bli den som leverer de mest fremoverlente løsningene. For eksempel har en tjeneste som Vipps virkelig fått feste over årene.

Vi har nok alle også fått med oss kryptobølgen som kom inn over både Norge og resten av verden. Før vi visste ordet av det kostet 1 Bitcoin over 100,000kr! Selv om prisen riktignok har svingt siden den tid, så har ikke interessen falt nevneverdig. I stedet har banker og finansinstitusjoner sett på hvordan man kan utnytte teknologien innenfor finansverden.

Raskere transaksjoner enn noensinne

Den kanskje tydeligste endringen er hvor hurtige transaksjonene er. Før i tiden tok det evigheter å få gjennom en transaksjon. I dag kan en sende penger over landegrenser, som for eksempel fra Norge til USA, i løpet av få minutter. Dessuten kan du finne lån hos sammenligningstjenester som Morebanker der du kan få pengene på dagen.

Denne formen for transaksjoner er ekstremt nyttige, der du for eksempel ikke trenger å oppgi grunnlag for lån eller sette sikkerhet. Siden du signerer med BankID og flere former for autentisering, så tillates det å ta opp slike lån. Med andre ord har teknologien skjøvet ut behovet for mange ekstra sjekkpunkter – noe som gjør lånetransaksjonene meget smidige.

Mer tilgjengelige metoder for betaling og finansiering

Det er dog ikke bare hurtigheten som har sett en stor forandring – også tilgjengeligheten er betydelig bedre. Faktisk er de raske transaksjonene delvis også på grunnlag av hvor tilgjengelig betalingsmetoder og finansiering slik som lån har blitt. Du kan tross alt bare åpne din laptop og ta opp et lån på få sekunder! Sjekker du ut av nettbutikken kan du betale med få klikk.

De fleste leverandører for betaling i dag kjemper hardt mot hverandre for å bli den neste til å finne opp det neste store i finansverden. Blant annet ser vi feltet Fintech bygge seg sterkt opp. Fintech er kort for Financial Technology, og handler altså om alle de teknologien som påvirker finansens verden. Det skal bli spennende å se hvordan vi overfører og mottar penger i fremtiden.

Fremtiden for krypto

En kan ikke snakke om teknologiens påvirkning på finansverdenen uten å nevne krypto valutaer. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, og mange flere har slengt seg på. Nylig ble det også annonsert at Facebook vil lansere sin egen kryptovaluta. Det er bare et tidsspørsmål før krypto blir normen i stedet for unntaket. Her er det bare å kaste seg på med en gang!

Krypto valutaer er kanskje det fremste steget innen finansteknologi i dette århundret. Det er fordi krypto valutaer spiller på blokkjedeteknologi. Her opererer alle transaksjoner med de respektive Bitcoins, Ethereums, eller hva det måtte være, i en kjede. Det betyr at pengene spores hele veien, og dersom noe skurrer i kjeden, så blir de helt verdiløse.

Derfor kan betalinger med krypto valuta autentiseres umiddelbart. For eksempel har det blitt brakt frem i lyset hvordan huskjøp i mange tilfeller kan ta flere uker, fordi pengene skal gå gjennom såpass mange autoriseringer og institusjoner for å sikre kjøpet for begge parter. Inngår man en kontrakt med blokkjedeteknologi, og bruker tilsvarende valuta, så fjernes dette problemet.

Finansverdenen er i konstant endring

Når Rune Bjerke nå nylig annonserte at han gikk fra sin stilling i DNB, så var ikke lovordene få. Norge er blant de fremste innen teknologi i finans. I en finansverden i konstant endring, så er det helt essensielt å være foran i markedet. Hvem vet hvilken teknologi Norge kan komme opp med i fremtiden?