Nettstedsanalyse: Har kongen av ferdigmat fortjent lederrollen?

Posted by

Sponsoreret

I denne nettstedsanalysen valgte vi å ta for oss det ledende nettstedet innen ferdigmat, nemlig danskstartede Just Eat. Er det velfortjent at dette nettstedet er markedsledende for take away, eller er det rom for konkurrentene til å snappe førsteplassen?

Først av alt, hva er Just Eat?

Just Eat disrupted markedet for ferdigmat, før ordet var disrupted var blitt et moteord. De tok en fullstendig uoversiktlig bransje, systematiserte den og gjorde det lett å søke seg frem til ferdigmat og enkelt å bestille. Det hele startet i Danmark, hvor to tjenester var i ferd med å utvikles – Just Eat og Food Zoom. Når de oppdaget at de var i ferd med å utvikle samme tjeneste, slo de seg sammen og etter dette gikk det slag i slag med dansk og siden internasjonal lansering. I skrivende stund har de mer enn 350 ansatte og er aktive i mer enn 15 land.

Design

Designet til Just Eat er så enkelt som det bare kan få blitt. Logo og en liten meny for innlogging og registrering. Et søkefelt sentralt på siden og reklame for appene til Android og iOS.

Dessuten har de valgt å fortelle en liten historie ved å ha et bakgrunnsbilde med mennesker som er ute og spiser.

Fonten er en lesevennlig grotesk variant, med klare kontraster – svart på hvitt – hele veien.

Scroller du ned under folden, får du direktevalg til retter, byer og småpraten om hvem Just Eat er, deres handelsvilkår osv.

Nettstedet er, som forventet i 2017, responsivt og oppfører seg bra på de respektive break points.

Her kan du se designet selv: www.just-eat.no

Brukervennlighet

Søkefeltet er for postnummer og kjenner du dette, er det så enkelt som det kan få blitt. Skriv inn postnummeret, trykk enter og vips har du stedets spisesteder listet opp.

Nå er det imidlertid slik at brukerne er ikke allkunnige, så hva med de som ikke kan postnummeret? Vi dummet oss til og valgte å skrive inn Jessheim. Eller, i hvert fall så prøvde vi. Søkefeltet aksepterer ikke noe annet enn tall.

Så skal du ha mat på Jessheim, må du pent huske på at postnummeret er 2050.

Etter å ha valgt blant spisestedene får du opp menyen og kan enkelt krysse av for retter og tilbehør som drikke osv.

Tradisjonell registreringsprosess

Just Eat har valgt å beholde en tradisjonell registreringsprosess. Personlig savner jeg Facebook-pålogging på et slikt nettsted, men det kritiseres ofte for sikkerheten. Så Just Eat har muligens valgt den sikreste veien allikevel.

Fortjener Just Eat å være markedsledende

Uten tvil! Nettstedet er så enkelt og brukervennlig som det skal være. Det hikker litt at man må bruke postnummeret, men utover det skal en konkurrent virkelig være nytenkende for å vippe Just Eat av tronen.

– Vi har kun valgt å se på nettstedet, ikke appene.