Besøk Googles verdensvindu for å se verden og del Photo Sphere på nettsider

Posted by

Google har en løsning som kalles «Verdensvindu» hvor brukerne kan dele sine bilder fra steder i verden. Bildene blir knyttet til lokasjon og presenteres på en lekker måte på Googles verdensvindu, som er en del av Google Maps. Du kan delta på Verdensvindu med vanlige bilder, panoramabilder eller Photo Sphere. Eller du kan bruker bilder fra Verdensvindu på dine nettsider, sosiale medier osv.


Google Verdensvindu («Google Views») finner du på denne linken, og er en del av Google Maps. Her kan du legge inn bilder ved å bruke knappen øverst til høyre:

På Android-telefoner kan man lage såkalte Photo Sphere. Det er et «bilde» av alt som er rundt fotografen, og med «alt» så menes «alt», dvs. bildet er 360 grader horisontalt og vertikalt slik at det er en fullstendig boble av alt fotografen kan se. Den som ser på slike bilder kan bevege hvor den ønsker å se i bildet.

Du kan nå legge til Photo Sphere-bilder til nettsider, blogger osv, samt dele på sosiale medier. Tidligere var det en ganske komplisert prosess å legge til Photo Sphere-bilder på nettsider, men det er blitt mye enklere etter Verdensvindu kom:

Du klikker bare på dele-knappen på et bilde, og velger så koden i «Embed this image» som du limer inn i koden på nettsiden din:

Photo Sphere-blidene vil se slik ut på nettsiden. Dette er egentlig veldig nytt, siden tidligere kunne man kun se slike bilder på en Android-telefon eller i Google+, men nå blir denne teknologien tilgjengelig for langt flere: