Få bedre batteri på din telefon eller nettbrett, mye bedre batteri!

Posted by

Det er en rekke apper for å spare batteri på telefon og nettbrett, men virker disse? Det har vært hevdet at noen av appene virker mot sin hensikt: At de bruker mer strøm enn de sparer. Og det kan gjelde for noen av dem. Men andre apper er virkelig gode, og kan føre til at du bedrer batterikapasiteten på telefonen din med det dobbelte eller mer. Her er noen tips.

Det første du bør tenke på, er å kun bruke batterispareapper som er anerkjente og lastet ned mange ganger. For eksempel Deep Sleep Battery Saver er lastet ned over 1 million ganger, og har fått mange gode tilbakemeldinger. Denne kan trygt brukes, og finnes her.

Men det er ikke sikkert at denne appen – eller andre batterispareapper – fungerer godt for din telefon, så du bør teste appen over noen dager. En god måte å se om en batterispareapp fungerer, er å se hvor mye telefonen forbruker av batteri om natten. Dette gjør du ved å gå inn på Innstillinger > Batteri på telefonen din. Se så hva telefonen bruker av strøm over natten, uten noen spareapper, og så tester du med apper. Det kan være lurt å la telefonen være fulladet og ta en restart av telefonen før den testes over natten, samt skru av bluetooth.

En tredje tips når du bruker batterispareapper er å sette de på mest mulig aggressive planer, dvs. de alternativene som sparer mest batteri. Normalt trenger man ikke at apper oppdateres, sjekker status, at trådløse alternativer som NFC, Bluetooth, mobildata og wifi brukes når telefonen ikke er i bruk (dvs. når skjermen ikke er på). Det bør derfor velges et alternativ som stenger ned alle funksjoner som ikke er nødvendige. Enkelte apper sperrer for andre appers bruk av telefonen når det ikke er behov for dette, og det kan bety mye spart batteri.

Apper som normalt nevnes som gode apper for å spare batteri er:

Av personlige erfaringer så har Deep Sleep Battery Saver vært veldig bra til Samsung-telefoner og Nexus 4, men på Nexus 5 virket denne motsatt for meg (brukte mer enn den sparte). Mens Snapdragon Battery Guru doblet kapasiteten på Nexus 5. Snapdragon Battery Guru er laget for telefoner og nettbrett som bruker Snapdragon prosessor. Om telefonen eller nettbrettet ditt har en Snapdragon-prosessor ser du her.

Det viktige er å prøve seg frem, og teste ut funksjonene. På Snapdragon ble det virkelig bra når de mest aggressive innstillingene ble satt på, og det gjorde lite eller ingenting for bruken av telefonen. Med riktige innstillinger kan du få bedret batteritiden med over 50%, selv med ganske intensiv bruk (dersom du har et normalbatteri på mellom 2000 og 2500 mAh).

Enkelte apper har også spennende tilleggsfunksjonalitet, slik som Snapdragon Battery Guru som varsler om når du bør lade telefonen: 
I tillegg til å bruke apper, kan du også gjøre ting selv for å spare batteri: 
  • Bruk wifi i stedet for mobildata når du kan
  • Ikke la telefonen lade over natten – telefoner bør ikke ligge i laderen når de er fulladede, siden dette belaster batteriet
  • Skru av bluetooth og NFC når det ikke er i bruk (om ikke appene gjør dette automatisk)
  • Sett skjermen til å regulere styrken automatisk, slik at skjermstyrken dempes når det er mørkt
I tillegg gjør Google mye for å redusere batteribruken, og i nyeste versjon av Android – Android Lollipop eller L – er det mange gode tiltak for å bedre batteribruken. Gled deg til den kommer til din telefon.