Virtuell realitet kan bli det neste for norske nettcasino

Roboter revolusjonerer norsk industri

Posted by

Vi ser en økt tendens til at roboter revolusjonerer flere industrier i Norge. Dette er det mange gode grunner til. Roboter har lenge vært en fjern fremtidsdrøm, men nå blir de for alvor inkorporert i kompliserte arbeidsprosesser og produksjonslinjer. Men hva kan egentlig disse robotene – og blir produksjonen mer effektiv? Det kan du lese mer om her.

Bruk roboter til montering – mer presisjon

Man kan for eksempel med fordel bruke roboter til montering. Med en gjengearm får du mer presisjon og optimaliserer produksjonen. En gjengearm kan montere i form av skruing, muttertrekking, innsette og tilpasse deler. Dette er svært repetitive prosesser som på sikt kan føre til arbeidsskader som følge av monotont arbeid. Det er en prioriteringssak å spare arbeidere for unødvendig belastning, og heller sette inn arbeidskraften i mindre skadelig arbeid, som å monitorere robotene.

Samarbeidende roboter

Man snakker ofte om det man kaller cobots, altså roboter som samarbeider eller collaborats med mennesker. Det er derfor ikke nødvendigvis snakk om å erstatte mennesker med roboter i industrien, men å introdusere dem som en del av et effektivt samarbeide, som sparer menneskelige arbeidere for mye unødvendig belastning. I metallindustrien og bilindustrien, er bruken av samarbeidende roboter blitt særlig utbredt.

Effektiviserer produksjonen drastisk

Dette er også noe av grunnen til at man ønsker å robotisere norsk industri i større grad. Vi sparer simpelthen mennesker for unødvendig belasting med arbeidsskader som følge. I tillegg til at roboter øker produksjonen, så er effektivitet et viktig nøkkelord når vi ser nærmere på hvordan roboter påvirker industrien. Det er nemlig sånn at bruk av roboter kan bidra til å effektivisere produksjonen drastisk i tillegg til å skape en langt sikrere arbeidsplass.

Roboter reduserer også driftskostnadene og er dermed en investering som betaler seg selv. Det lønner seg å bruke roboter aktivt i både små og store produksjonslinjer i Norge.

Roboter muliggjør også for at man kan utvide produksjonsområdet og sikre høyere kvalitet og presisjon. Roboten kan nemlig raskt og enkelt omstilles til nye prosesser og krever ikke samme innlæringstid som det et menneske gjør. Robotene kan også huske programmer de har lært tidligere og bruke dem på nytt. Derfor er det en god ide å bruke roboten i prosesser der den er mest effektiv og kan øke produksjonen og mennesker der de er mest effektive.

Roboter er for alvor i ferd med å revolusjonere norsk industri og det sikrer ikke bare en mer effektiv produksjon, men også sikrere arbeidsplasser med mindre skadelig, monotont arbeide. Det er helt klart en spennende utvikling å følge med på, for deg som er teknologiinteressert. Det er fremtiden.