Virtuell realitet kan bli det neste for norske nettcasino

Hva har skjedd med lånebransjen på nett?

Posted by

Annonse

Lånebransjen på nett er i konstant utvikling, og derfor er det hele tiden nye ting å følge med på for deg som er opptatt av finans og online lån. Her kan du lese mer om hva som skjer i lånebransjen akkurat nå, og hvordan endringene har ført til tryggere og bedre online lån.  

Regler og regulering gir mer trygghet  

De siste to årene har vært preget av en del reguleringer på lånemarkedet, og det har da hovedsakelig vært i forhold til bransjen for online lån. Dette har nemlig lenge vært et slags ville vesten der alle lokket med både ‘raske lån’ og ‘raske utbetalinger på lån’, men de dagene er talte. Nå er det ikke lenger lov til å bruke denne formen for aggressiv markedsføring når det kommer til lån og kredittkort.  

Det er fremdeles veldig populært med smarte sammenligningstjenester, men det er klare krav til at låneeksempler tydelig skal vises og man skal se vilkår for å få lån med det samme. Her kan du låne penger og se eksempler på den seriøse lånevirksomheten som vi bevitner nå. Det er som natt og dag hvis man sammenligner med lånebransjen for bare et par år siden. Det er akkurat som om fokuset har endret seg, og det er nok mye takket være de nye reglene i bransjen.

Det er altså sånn at mer regulering betyr tryggere lån. Det har gjort noe med lånebransjen og man kan se at aktørene er blitt langt mer seriøse og har tatt seg i trøya for å sikre at reglene blir overholdt til punkt og prikke. Det finnes selvfølgelig enkelte unntak her og der, men etter hvert som vi er blitt langt mer opptatt av nettsikkerhet, så har også lysten til å gå for det første og tilsynelatende beste onlinelånet også forsvunnet.  

Nettsikkerhet er blitt viktigere  

Nettsikkerhet har nemlig mye å si for denne utviklingen. Ikke bare er det kommet mer regulering i forbindelse med at man ikke skal markedsføre lån til personer som risikerer å sette seg selv i en uhensiktsmessig økonomisk situasjon, det er også blitt mindre svindel. Vi stiller som forbrukere rett og slett høyere krav til transparens, personvern og at nettstedene oppfattes som seriøse og får gode anmeldelser på sider som trustpilot. Det er altså ikke bare lånebransjen som har endret seg, det har vi som forbrukere også.  

Ligner mer og mer på fysiske banker  

Nå er det sånn at de online lånestedene begynner å ligne mer og mer på fysiske banker. Før kunne man bare få lån uten sikkerhet online, men nå ser vi en tendens til at man også kan låne med sikkerhet fra populære onlinebanker. Det er altså noe som har skjedd i kjølvannet av de skarpe reguleringene, som vi også ser begynner å tre i kraft i resten av Skandinavia. Danmark har nylig innført lignende reguleringer på lån og man kan håpe på at det har samme ringvirkninger, som det har hatt her i Norge.  

Det er positivt for deg som forbruker at det er blitt en mye mer transparent låneprosess og at det teknisk sett også er blitt vanskeligere å låne, når man sammenligner med før. Det er også noe som gjør at det minner litt mer om hvordan fysiske banker opererer, men man kan kanskje si at det er mer automatikk i prosessene online og at mange føler at det er mer tilgjengelig, diskret og anonymt.  

Onlinebankene har nemlig også mye større fokus på ansvarlig långivning, og det er noe som gagner deg og meg. Det vil si at det er vanskelig eller umulig å få lån, hvis man ikke har økonomi til å kunne betjene lånet. Dette er for å hindre at man ender i en dårlig økonomisk spiral av gjeld og gebyrer. Det er faktisk gode nyheter.